Gebraden Pesto Rosso kip met geroosterde groenten

Gebraden Pesto Rosso kip met geroosterde groenten

Deze gebraden kip, gemarineerd in de Bertolli Pesto Rosso, is heerlijk met geroosterde groenten.

Kook tijd

1 h 10 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 kleine hele kip
  • 4 el Bertolli Pesto Rosso
  • 2 winterwortels
  • 4 kleine uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 800 g aardappelen
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 642
    • Eiwitten 37.4g
    • Carbohydrate incl. fibre 47.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 40.4g
    • Sugar 10.6g
    • Fibre 6.6g
    • Fat 34.1g
    • Saturated Fat 9.1g
    • Unsaturated Fat 22.5g
    • Monounsaturated Fat 11.7g
    • Polyunsaturated Fat 6.3g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 159mg
    • Sodium 304mg
    • Salt 0.76g
    • Calcium 8%
    • Iron 22%
    • Potassium 41%
    • Vitamin C 64%
    • Vitamin A 31%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 225 °C. Wrijf de kip aan de binnenkant in met 4 eetlepels Bertolli Pesto Rosso (je kunt de kip tot gebruik koel bewaren, laten marineren en later bereiden, of meteen braden). Bestrooi de kip met ½ tl peper en 1 tl zout.

  2. Zet de kip in een grote ovenvaste schaal en braad hem in ca. 20 min. lichtbruin. Was ondertussen alle groenten (ook de ui en knoflook met schil) goed. Schil de wortelen en snijd in dunne plakjes. Snijd de courgette in grove stukken en de aardappelen in achten. Meng de groenten met de aardappelen en roer er 1 eetlepel Bertolli pesto Rosso door.

  3. Zet de oven na 20 min. op 175 °C, leg de gemengde groenten om de kip in de schaal en braad nog 30 min. Schep de groenten geregeld om. Verdeel de rest van de pesto over de kip en laat in nog 10 min. gaar worden. Verdeel de kip en de groenten aan tafel.

 
         

Meer inspiratie