Gegratineerde grote ravioli met zalm

Gegratineerde grote ravioli met zalm

Heerlijke zelfgemaakte gegratineerde grote ravioli met zalm uit de Italiaanse keuken. Dit pastagerecht met vis maak je met Bertolli pastasaus Alle Erbe eenvoudig zelf. Geïnspireerd op de Mediterraanse Toscane.

Voorbereidings tijd

20 min

Kook tijd

40 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 150 g belegen kaas
  • 3 bosuien
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
  • 4 koelverse lasagnebladen
  • 500 g verse zalmfilet (4 stukken)
  • 125 ml zure room
  • extra nodig: een persoons ovenschaaltjes
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 612
    • Eiwitten 43.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 52.7g
    • Carbohydrate excl. fibre 49.7g
    • Sugar 13.3g
    • Fibre 3.0g
    • Fat 24.6g
    • Saturated Fat 12.3g
    • Unsaturated Fat 8.3g
    • Monounsaturated Fat 5.8g
    • Polyunsaturated Fat 1.8g
    • Trans Fat 0.5g
    • Cholesterol 107mg
    • Sodium 891mg
    • Salt 2.23g
    • Calcium 37%
    • Iron 8%
    • Potassium 20%
    • Vitamin C 4%
    • Vitamin A 5%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Pers de knoflook uit en rasp de belegen kaas. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

  2. Meng de Bertolli pastasaus Alle Erbe met de knoflook en zout en peper naar smaak. Vet vier eenpersoonsovenschaaltjes of ovenbestendige borden in met wat olijfolie en schep een beetje pastasaus op de bodem.

  3. Leg in elk schaaltje zo een lasagnevel, dat de helft van het vel in het schaaltje ligt en de andere helft over de rand hangt. Strijk nog wat pastasaus over de lasagne in het schaaltje uit. Strooi de bosui erover, leg er een stukje zalm op en bestrooi dit met zout en peper.

  4. Schep hier wat zure room op. Vouw het lasagnevel nu over de zalm dubbel en verdeel de rest van de saus en zure room erover. Strooi de geraspte kaas op de zure room en schuif de schaaltjes in de oven.

  5. Laat de zalmravioli in de oven in 15-20 minuten licht kleuren en gaar worden. Lekker met een salade van courgette en tomaat.

 
         

Meer inspiratie