Gegrilde kip in pesto met geroosterde groenten

Gegrilde kip in pesto met geroosterde groenten

Een verrukkelijke gegrilde kip in Bertolli pesto Verde met geroosterde groenten. Een heerlijk recept voor een fijne avond.

Kook tijd

40 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet (in 4 stukken)
  • 3 el Bertolli pesto
  • 4 el Bertolli extra vergine olijfolie
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 winterwortel
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 takjes verse tijm
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 329
    • Eiwitten 25.4g
    • Carbohydrate incl. fibre 9.6g
    • Carbohydrate excl. fibre 6.4g
    • Sugar 3.8g
    • Fibre 3.2g
    • Fat 21.9g
    • Saturated Fat 3.4g
    • Unsaturated Fat 17.3g
    • Monounsaturated Fat 14.6g
    • Polyunsaturated Fat 2.7g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 71mg
    • Sodium 296mg
    • Salt 0.74g
    • Calcium 6%
    • Iron 11%
    • Potassium 18%
    • Vitamin C 98%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Maak de kipfilets schoon en kerf met een scherp mes de bovenkant van elke filet drie keer in.

  2. Meng 3 eetlepels Bertolli pesto Verde met een eetlepel olijfolie en wrijf de bovenkant van de kipfilets hier royaal mee in.

  3. Maak vervolgens de paprika’s, de rode ui en de winterwortel schoon en snijd ze in grove stukken. Doe alle groenten in een ovenschaal en pers daar het teentje knoflook bij uit. Ris de blaadjes tijm van de takjes en strooi ze over de groenten. Besprenkel vervolgens de groenten ruim met olijfolie en hussel alles even kort door elkaar.

  4. Leg de kipfilets op de groenten en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet het gerecht 30 minuten in de oven, de laatste 10 minuten zonder folie.

 
         

Meer inspiratie