Gevulde cannelloni uit de oven met gehakt, hazelnoten en mozzarella

Gevulde cannelloni uit de oven met gehakt, hazelnoten en mozzarella

Cannelloni uit de oven gevuld met gehakt dat op smaak wordt gebracht met augurk, hazelnoten en mozzarella. De Bertolli pastasaus Aglio geeft het gerecht een intense bijzondere smaak. Een lekkere ovenschotel voor een doordeweekse dag.

Voorbereidings tijd

30 min

Kook tijd

30 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 augurken
  • 50 g witte hazelnoten
  • 200 g rundergehakt
  • 150 g mascarpone
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Aglio à 500 g
  • 10 buisjes cannelloni
  • 100 g gemengde sla met rauwkost
  • 3 el balsamicodressing
  • Serving Size 2

    Amount per serving

    • Energie 1406
    • Eiwitten 48.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 128.1g
    • Carbohydrate excl. fibre 118.1g
    • Sugar 27.2g
    • Fibre 10.0g
    • Fat 79.5g
    • Saturated Fat 31.4g
    • Unsaturated Fat 26.2g
    • Monounsaturated Fat 20.9g
    • Polyunsaturated Fat 3.0g
    • Trans Fat 0.5g
    • Cholesterol 53mg
    • Sodium 1823mg
    • Salt 4.55g
    • Calcium 12%
    • Iron 41%
    • Potassium 25%
    • Vitamin C 22%
    • Vitamin A 50%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de augurk in kleine stukjes. Hak de hazelnoten grof. Meng het gehakt met ½ theelepel zout, 1 theelepel peper, 1½ eetlepel augurkstukjes, een derde van de mascarpone, 2 eetlepels gehakte hazelnoten en 5 eetlepels Bertolli pastasaus Aglio. Meng de rest van de saus met ½ dl water.

  2. Vul de cannelloni met het gehakt. Leg ze in 2 lagen op elkaar, met wat saus ertussen in een ingevette ovenschaal met een inhoud van 1 liter. Schep de rest van de saus erop. Verdeel de rest van de mascarpone met een mes in kleine stukjes en leg ze op de saus. Strooi tot slot de rest van de stukjes augurk en hazelnoten erop.

  3. Laat de cannelloni in de hete oven in ongeveer 30 minuten gaar worden. Meng ondertussen de sla met de balsamicodressing. Schep de cannelloni aan tafel op de borden. Serveer de salade erbij.

 
         

Meer inspiratie