Grote macaroni met romige pastasaus, prei en zeevruchten

Grote macaroni met romige pastasaus, prei en zeevruchten

Deze grove grote macaroni met romige pastasaus, prei en zeevruchten wordt bereid met de Bertolli pastasaus Cremosa voor een extra lekkere smaak.

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g Bertolli Pasta Pipe Rigate
  • 3 el olijfolie
  • 300 g in schijfjes gesneden prei
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Cremosa à 500 g
  • 500 g zeevruchten
  • 3 takjes dille
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 692
    • Eiwitten 36.9g
    • Carbohydrate incl. fibre 96.5g
    • Carbohydrate excl. fibre 92.1g
    • Sugar 13.3g
    • Fibre 4.4g
    • Fat 19.5g
    • Saturated Fat 4.9g
    • Unsaturated Fat 13.8g
    • Monounsaturated Fat 8.7g
    • Polyunsaturated Fat 2.0g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 67mg
    • Sodium 878mg
    • Salt 2.19g
    • Calcium 10%
    • Iron 28%
    • Potassium 10%
    • Vitamin C 4%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.

  2. Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak hierin de preiringen 4 minuten op een matig hoog vuur. Roer de prei geregeld om. Voeg de Bertolli pastasaus Cremosa en de zeevruchten toe. Laat de zeevruchten al roerende ontdooien en warm worden.

  3. Zet het vuur uit zodra de saus begint te koken. Hak ondertussen de dille fijn. Meng de pasta met de saus. Schep de grote macaroni op 4 warme diepe borden en strooi de dille erover.

 
         

Meer inspiratie