Italiaanse witte bonenschotel met salami, cherrytomaatjes en mozzarella

Italiaanse witte bonenschotel met salami, cherrytomaatjes en mozzarella

Italiaanse witte bonenschotel met salami, cherrytomaatjes en mozzarella

Voorbereidings tijd

15 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 300 g spitskool
  • 2 gele paprika's
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 75 g salami, in dikke plakken
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 2 potten uitgelekte witte bonen à 360 g
  • 4 el Bertolli Pesto Verde
  • 125 g mozzarella
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 542
    • Eiwitten 26.7g
    • Carbohydrate incl. fibre 50.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 37.6g
    • Sugar 7.0g
    • Fibre 12.4g
    • Fat 27.7g
    • Saturated Fat 8.9g
    • Unsaturated Fat 17.2g
    • Monounsaturated Fat 9.3g
    • Polyunsaturated Fat 2.1g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 30mg
    • Sodium 1277mg
    • Salt 3.19g
    • Calcium 25%
    • Iron 24%
    • Potassium 31%
    • Vitamin C 239%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Maak de groenten schoon, snijd de spitskool in repen, de paprika’s in stukjes en halveer de cherrymaatjes. Snijd de salami in blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan of wok. Bak de spitskool met de paprika, de cherrytomaat en de salami ca. 5 min. op matig vuur. Meng het warme groentemengsel in een ovenvaste schaal (van ca. 2 l inhoud) met de witte bonen en de pesto verde. Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de ovenschaal. Zet de schaal 20 min. in het midden van de hete oven.

  3. Zet de bonenschotel op tafel. Verdeel het gerecht aan tafel over 4 warme borden.

 
         

Meer inspiratie