Lasagne Bolognese met venkel, ricotta en gemengde salade

Lasagne Bolognese met venkel, ricotta en gemengde salade

Lasagne Bolognese met venkel, ricotta en gemengde salade

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

5 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 vleestomaten
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Bolognese à 460 g
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 150 g voorgekookte lasagnevellen
  • 100 g ricotta
  • 75 g gemengde salade
  • 3 el fijngehakte groene kruiden
  • 3 el balsamic sladressing
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 348
    • Eiwitten 12.0g
    • Carbohydrate incl. fibre 36.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 29.9g
    • Sugar 16.2g
    • Fibre 6.4g
    • Fat 19.2g
    • Saturated Fat 4.9g
    • Unsaturated Fat 9.9g
    • Monounsaturated Fat 6.1g
    • Polyunsaturated Fat 1.0g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 23mg
    • Sodium 921mg
    • Salt 2.30g
    • Calcium 17%
    • Iron 17%
    • Potassium 24%
    • Vitamin C 38%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Was en snijd of schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de tomaten in plakjes. Meng de pastasaus met 1 dl koud water.

  2. Verhit de olijfolie en bak de venkel met de knoflook op een halfhoog vuur in ca. 5 min. glazig. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

  3. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal (ca. 1½ l inhoud) met een dunne laag pastasaus Bolognese, wat venkel, plakjes tomaat en weer wat saus. Bedek met een laagje lasagnevellen. Schep daar een laagje saus op (zodat de lasagne goed bedekt is) en weer wat venkel, plakjes tomaat en saus. Bedek met lasagnevellen. Herhaal tot alles op is en eindig met een laag saus. Verkruimel de ricotta erover.

  4. Laat de lasagne in de hete oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin worden. Meng de gemengde salade vlak voor het serveren met de groene kruiden. Voeg naar smaak wat dressing toe.

  5. Schep de lasagne aan tafel op de borden en geef de salade er apart bij.

 
         

Meer inspiratie