Lasagne met kip, paprika en ricotta kaas

Lasagne met kip, paprika en ricotta kaas

Lekker lasagne recept met ricottakaas en in Bertolli olijolie gebakken kip, gele paprika's, knoflook, citroenrasp, nootmuskaat en mozzarella in een heerlijke basilicum tomaten pastasaus. Bestrooid met geraspte Parmezaanse kaas.

Voorbereidings tijd

15 min

Kook tijd

10 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 2 uien
  • 2 gele paprika's
  • 1 citroen
  • 1 bol mozzarella à 125 g
  • 75 g parmezaanse kaas
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 2 tenen knoflook
  • nootmuskaat
  • 250 g ricotta of kwark
  • 2 potten Bertolli Pastasaus Basilico à 400 g
  • 12 groene lasagnevellen
  • Serving Size 6

    Amount per serving

    • Energie 560
    • Eiwitten 37.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 60.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 51.8g
    • Sugar 15.7g
    • Fibre 8.2g
    • Fat 20.9g
    • Saturated Fat 9.9g
    • Unsaturated Fat 9.3g
    • Monounsaturated Fat 6.9g
    • Polyunsaturated Fat 1.7g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 88mg
    • Sodium 709mg
    • Salt 1.77g
    • Calcium 34%
    • Iron 15%
    • Potassium 22%
    • Vitamin C 139%
    • Vitamin A 5%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de kipfilet in heel kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Ontdoe de paprika's van zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Rasp van de schoongeboende citroen een eetlepel schil af (alleen het gele deel, het witte eronder is bitter van smaak). Snijd de mozzarella in plakken en rasp de Parmezaanse kaas.

  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en bak hierin de blokjes kip rondom bruin. Bak de ui en paprika ongeveer 3 minuten zachtjes mee. Pers de tenen knoflook boven de pan uit en schep er de helft van de citroenrasp door. Breng dit pittig op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  3. Roer in een kom de ricottakaas los met 1 dl water, de rest van de citroenrasp en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

  4. Vet een ovenschaal van 25 x 30 cm in en schep 3 - 4 eetlepels pastasaus op de bodem. Leg er 4 vellen lasagne in en verdeel hierover een derde van de pastasaus. Schep de helft van de blokjes kip erop en daarop de helft van de ricotta.

  5. Herhaal de laatste 4 stappen nog een keer. Leg de laatste lasagnevellen op de laatse laag ricotta. Verdeel de rest van de pastasaus erover en leg de plakjes mozzarella bovenop. Strooi tot slot de Parmezaanse kaas over de lasagne.

  6. Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

 
         

Meer inspiratie