Macaroni met milde pastasaus, zalm, sinaasappel en basilicum

Macaroni met milde pastasaus, zalm, sinaasappel en basilicum

Een fijne macaroni met milde pastasaus, zalm, sinaasappel en basilicum wordt gemaakt met de heerlijke pastasaus van Bertolli.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g macaroni
  • 1 sinaasappel
  • 3 takjes basilicum
  • 400 g grofgesneden wokgroenten
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Basilico à 500 g
  • 200 g gerookte zalmsnippers
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 576
    • Eiwitten 26.4g
    • Carbohydrate incl. fibre 96.9g
    • Carbohydrate excl. fibre 89.7g
    • Sugar 15.6g
    • Fibre 7.2g
    • Fat 9.8g
    • Saturated Fat 2.0g
    • Unsaturated Fat 6.6g
    • Monounsaturated Fat 3.7g
    • Polyunsaturated Fat 2.2g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 25mg
    • Sodium 499mg
    • Salt 1.25g
    • Calcium 8%
    • Iron 14%
    • Potassium 20%
    • Vitamin C 53%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de macaroni af. Was de sinaasappel, rasp de schil en pers de sinaasappel uit. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes. Hak de steeltjes fijn. Snijd de blaadjes in reepjes.

  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een diepe pan en bak hierin de wokgroenten 5 minuten op een matig hoog vuur. Schep de groenten geregeld om. Voeg de geraspte sinaasappelschil en basilicumsteeltjes toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg het sinaasappelsap toe en breng het sap aan de kook.

  3. Voeg de Bertolli pastasaus Basilico aan de groenten toe en breng de saus aan de kook. Zet het vuur uit en schep de zalmsnippers en de macaroni erdoor. Schep de macaroni op 4 warme diepe borden. Strooi de reepjes baslicum erover.

 
         

Meer inspiratie