Pasta Napoli met gehaktballetjes, wortel en rode paprika

Pasta Napoli met gehaktballetjes, wortel en rode paprika

Recept van gehaktballetjes met spaghetti, stukjes wortel en reepjes paprika in een goed gekruide pastasaus met knoflook. Door deze heerlijke saus wordt het bereiden van een lekkere Italiaanse pasta heel eenvoudig. Bovendien zijn kinderen dol op gehaktballetjes in tomatensaus.

Voorbereidings tijd

25 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 400 g rundergehakt
  • 3 el gehaktkruiden met paneermeel
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 winterwortel
  • 1 rode paprika
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Aglio à 500 g
  • 25 g pijnboompitten
  • Serving Size 5

    Amount per serving

    • Energie 646
    • Eiwitten 30.7g
    • Carbohydrate incl. fibre 77.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 72.2g
    • Sugar 13.7g
    • Fibre 5.2g
    • Fat 24.3g
    • Saturated Fat 7.4g
    • Unsaturated Fat 14.4g
    • Monounsaturated Fat 11.4g
    • Polyunsaturated Fat 2.5g
    • Trans Fat 0.4g
    • Cholesterol 85mg
    • Sodium 729mg
    • Salt 1.82g
    • Calcium 5%
    • Iron 21%
    • Potassium 19%
    • Vitamin C 62%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak de winterwortel schoon en snijd in blokjes. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.

  2. Meng het gehakt met de gehaktkruiden en het ei. Maak er 30 miniballetjes van. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in ca. 5 minuten rondom bruin.

  3. Voeg de groenten toe en roerbak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de pastasaus toe en laat het geheel ca. 5 minuten zachtjes verwarmen.

  4. Schep de spaghetti op 4 warme diepe borden en verdeel de saus met balletjes erover. Garneer met de pijnboompitten.

 
         

Meer inspiratie