Pasta uit Napels

Pasta uit Napels

Italiaanse pasta uit Napels met winterpeen, bleekselderij, rundergehakt, Italiaanse worst, verse basilicum, Bertolli Pasta Tagliatelle, Bertolli pastasaus Alle Erbe en natuurlijk Bertolli olijfolie. Maak dit pastagerecht uit de Italiaanse keuken voor 4 personen in slechts 30 minuten tijd!

Kook tijd

30 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g tagliatelle
  • 1 ui
  • 1 kleine winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 250 g rundergehakt
  • 200 g Italiaanse worst
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
  • 1 bosje verse basilicum
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 781
    • Eiwitten 33.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 94.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 88.8g
    • Sugar 17.0g
    • Fibre 5.6g
    • Fat 31.4g
    • Saturated Fat 11.1g
    • Unsaturated Fat 17.6g
    • Monounsaturated Fat 14.3g
    • Polyunsaturated Fat 2.6g
    • Trans Fat 0.3g
    • Cholesterol 71mg
    • Sodium 922mg
    • Salt 2.30g
    • Calcium 5%
    • Iron 12%
    • Potassium 15%
    • Vitamin C 16%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Kook de tagliatelle 'al dente' volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui, snijd de wortel in blokjes en hak de bleekselderij in kleine stukjes. Haal de blaadjes basilicum van de stelen en hak ze grof.

  2. Kruid het gehakt met peper en zout. Draai er kleine balletjes van met een doorsnede van 2,5 cm. Snijd de italiaanse worst in stukken.

  3. Verwarm de Bertolli olijfolie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten goudbruin. Schep de stukjes worst erbij en bak ze 3 minuten mee.

  4. Voeg vervolgens de ui, wortel en bleekselderij toe en bak het mengsel enkele minuten op hoog vuur. Schenk nu de Bertolli pastasaus Alle Erbe erbij, draai het vuur lager en laat het gerecht zo 10 minuten zachtjes pruttelen.

  5. Schep, vlak voordat de pan van het vuur gaat, de gehakte basilicum door de saus. Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de saus erop.

 
         

Meer inspiratie