Ingrediënten
- 400 g tagliatelle
- 1 ui
- 1 kleine winterpeen
- 3 stengels bleekselderij
- 250 g rundergehakt
- 200 g Italiaanse worst
- 1 el Bertolli olijfolie classico
- 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
- 1 bosje verse basilicum
Bereidingswijze
-
Kook de tagliatelle 'al dente' volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui, snijd de wortel in blokjes en hak de bleekselderij in kleine stukjes. Haal de blaadjes basilicum van de stelen en hak ze grof.
-
Kruid het gehakt met peper en zout. Draai er kleine balletjes van met een doorsnede van 2,5 cm. Snijd de italiaanse worst in stukken.
-
Verwarm de Bertolli olijfolie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten goudbruin. Schep de stukjes worst erbij en bak ze 3 minuten mee.
-
Voeg vervolgens de ui, wortel en bleekselderij toe en bak het mengsel enkele minuten op hoog vuur. Schenk nu de Bertolli pastasaus Alle Erbe erbij, draai het vuur lager en laat het gerecht zo 10 minuten zachtjes pruttelen.
-
Schep, vlak voordat de pan van het vuur gaat, de gehakte basilicum door de saus. Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de saus erop.
Meer inspiratie
-
Aspergesalade met garnalen en sinaasappel
Heerlijke frisse en zomerse aspergesalade met garnalen en sinaasappel. Met een fijne twist door de amandelen en gamba's. Extra lekker en gezond.
-
Kalfs- en tomaatspiesjes
Recept kalfsvlees en tomaatspiesjes gemaakt van mails kalfsvlees en cherrytomaatjes en geserveerd met een frisse salade met een dressing op basis van Bertolli extra vergine olijfolie originale. Bereid de spiesjes ook eens op de BBQ!
-
Zeebaarsfilet met prei
Deze zeebaarsfilet met prei is een verrukkelijk visgerecht. Sublieme combinatie van vis met groenten en extra vol van smaak door de sinaasappelschil en de witte wijn. Heerlijk zomers hoofdgerecht voor 4 personen.
-
Tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas
Verrukkelijk tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas. Deze salade met tonijn is een geweldige combinatie van veldsla met tonijn, tomaatjes, witte bonen en bieslook. Verse witte boontjes, of verse Italiaanse Borlottibonen, zijn in dit gerecht natuurlijk het lekkerst.
-
Jagersbiefstuk met paddenstoelen
Heerlijke Italiaanse jagersbiefstuk met paddenstoelen. Eenvoudig biefstuk rosé bakken in de Bertolli olijfolie. Extra lekker met gebakken aardappelen en een Italiaanse salade.
-
Kalfsrolletjes met ham en champignons
Kalfsrolletjes met ham en champignons maak je eenvoudig en snel met dit recept en Bertolli Pastasaus Romig. Bertolli Pastasaus Cremosa is geïnspireerd op Lambardia en heeft hierdoor een romige, zoetige smaak. De kalfsrolletjes lijken heel erg op rollade en ogen daardoor erg feestelijk.
-
Penne met tomatensaus en geroosterde broccoli
Deze heerlijke penne met tomatensaus en geroosterde broccoli staat in een half uurtje op tafel. Kinderen zijn dol op dit gezonde pasta gerecht. Waan je even in Italie met dit verrukkelijke recept gemaakt met Bertolli Pastasaus Pecorinokaas & Knoflook en Bertolli Pasta Penne Rigate.
-
Groene lasagne met pittige gehaktsaus
Heerlijke groene lasagne met Bertolli Pastasaus Piccante. Boordevol gezonde ingredienten zoals bladspinazie, paprika, ui, courgette, rundergehakt en knoflook. Heerlijke lasagne uit de Italiaanse keuken voor 4 personen.