Pasta verde met asperges, broccoli, peultjes en rode ui

Pasta verde met asperges, broccoli, peultjes en rode ui

Gekookte pasta met groene asperges, broccoli en peultjes. De tagliatelle met lekkere groene groenten wordt geserveerd in een mooie kruidige basilicum tomatensaus.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 350 g groene tagliatelle
  • 250 g groene asperges
  • 1 rode ui
  • 200 g broccoliroosjes
  • 100 g peultjes
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 pot Bertolli Pastasaus in pot Basilico à 400 g
  • Serving Size 2

    Amount per serving

    • Energie 957
    • Eiwitten 29.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 159.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 149.1g
    • Sugar 21.4g
    • Fibre 10.2g
    • Fat 26.1g
    • Saturated Fat 3.5g
    • Unsaturated Fat 20.8g
    • Monounsaturated Fat 10.4g
    • Polyunsaturated Fat 2.8g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Sodium 827mg
    • Salt 2.07g
    • Calcium 13%
    • Iron 33%
    • Potassium 27%
    • Vitamin C 251%
    • Vitamin A 60%

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de groenten. Snijd een halve cm van de onderkant van de asperges af en snijd de rest van de asperges in stukken van 4 cm. Pel en snipper de ui, haal de uiteindes van de peultjes af.

  2. Breng in een pan ruim water aan de kook. Blancheer hierin de asperges, de broccoli en de peultjes gedurende 4 minuten. Giet de groene groenten af en spoel ze na met koud water.

  3. Verwarm in een andere pan de Bertolli olijolie. Fruit hierin het uitje en voeg dan de groenten en de Bertolli pastasaus Basilico toe. Roer alles goed om en laat de saus 7 minuten zachtjes koken.

  4. Serveer de pasta in een grote schaal en schep de saus erop.

 
         

Meer inspiratie