Pipe rigate met Italiaanse salami, courgette en mascarpone

Pipe rigate met Italiaanse salami, courgette en mascarpone

Deze pipe rigate met Italiaanse salami, courgette en mascarpone is weer eens wat anders. De Bertolli pasta pipe rigate heeft een fijne smaak en vult het prachtige gerecht.

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g Bertolli Pasta Pipe Rigate
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 350 g Italiaanse salami (aan 1 stuk)
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Aglio à 500 g
  • 4 el mascarpone
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 869
    • Eiwitten 33.4g
    • Carbohydrate incl. fibre 92.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 87.4g
    • Sugar 17.5g
    • Fibre 4.8g
    • Fat 42.8g
    • Saturated Fat 17.4g
    • Unsaturated Fat 21.0g
    • Monounsaturated Fat 16.2g
    • Polyunsaturated Fat 3.0g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 58mg
    • Sodium 1569mg
    • Salt 3.92g
    • Calcium 5%
    • Iron 10%
    • Potassium 12%
    • Vitamin C 49%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook in een pan ruim water de pasta ‘al dente’ (beetgaar) volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd de paprika in stukken en de courgette in halve plakjes. Snijd de salami in dobbelsteentjes. Verwarm de Bertolli olijfolie in een hapjespan en bak hierin de salami in 5 minuten krokant. Voeg vervolgens de paprika en de courgette toe en roerbak dit enkele minuten. Doe dan de Bertolli pastasaus Aglio erbij.

  3. Laat saus zo 10 minuten zachtjes pruttelen en schep 1 minuut voor het einde de mascarpone erdoor. Verdeel de pasta over de borden en schep de saus eroverheen.

 
         

Meer inspiratie