Salade caprese classico

Salade caprese classico

Wereldberoemde salade caprese classico maak je eenvoudig zelf met dit verrukkelijke recept. Deze koninklijke vegetarische salade is op en top Italiaans door de kleuren die ook in de vlag van Italië worden gebruikt.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

10 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 2 bollen mozzarella à 125 g
  • 2 el Bertolli extra vergine olijfolie originale
  • 6 blaadjes basilicum
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 246
    • Eiwitten 13.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 7.8g
    • Carbohydrate excl. fibre 6.3g
    • Sugar 6.3g
    • Fibre 1.5g
    • Fat 18.5g
    • Saturated Fat 8.6g
    • Unsaturated Fat 8.8g
    • Monounsaturated Fat 7.4g
    • Polyunsaturated Fat 1.4g
    • Trans Fat 0.3g
    • Cholesterol 31mg
    • Sodium 127mg
    • Salt 0.32g
    • Calcium 27%
    • Iron 3%
    • Potassium 11%
    • Vitamin C 28%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaten en mozzarella in gelijke dunne plakken. Leg ze om en om, dakpansgewijs op een bord. Strooi er zout en versgemalen peper over en besprenkel met extra vergine olijfolie. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en strooi deze over de salade. Serveer deze salade caprese classico direct.

 
         

Meer inspiratie