Saltimbocca met pasta carbonara

Saltimbocca met pasta carbonara

Saltimbocca met pasta carbonara

Voorbereidings tijd

15 min

Kook tijd

35 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 8 blaadjes verse salie
  • 4 ongepaneerde schnitzels (kalfs)
  • 4 plakjes parmaham
  • 400 g tagliatelle verde
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Carbonara
  • 1 el bloem
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 100 ml witte wijn
  • 0.5 tl suiker
  • 4 el grof gehakt peterselie
  • 4 cocktailprikkers
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 800
    • Eiwitten 48.0g
    • Carbohydrate incl. fibre 80.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 77.3g
    • Sugar 6.2g
    • Fibre 2.7g
    • Fat 30.4g
    • Saturated Fat 7.0g
    • Unsaturated Fat 22.1g
    • Monounsaturated Fat 9.6g
    • Polyunsaturated Fat 2.0g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 85mg
    • Sodium 717mg
    • Salt 1.79g
    • Calcium 3%
    • Iron 18%
    • Potassium 23%
    • Vitamin C 8%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Hak 4 blaadjes salie grof. Leg de schnitzels op een vleesplank, bestrooi ze met wat peper en zout en de gehakte salie. Leg op elk een plakje Parmaham en vouw de schnitzels dubbel. Leg op elk een blaadje salie en prik de dubbelgeklapte schnitzels door het salieblaadje vast.

  2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Verwarm in de tussentijd de pastasaus op een matig vuur. Roer geregeld.

  3. Bestrooi ondertussen het vlees met de bloem. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de 'saltimbocca' in ca. 5 minuten op een vrij hoog vuur om en om bruin. Schenk de wijn langs de rand in de pan en laat de wijn even bruisen. Roer de suiker en peper en zout naar smaak erdoor. Schud de pan even, draai het vlees om en laat nog 3-4 minuten garen op een laag vuur.

  4. Voeg de pastasaus en de peterselie aan de tagliatelle toe. Verwarm even. Verdeel de tagliatelle over 4 borden, leg het vlees ernaast, schep er een klein lepeltje van de jus bij en serveer er een salade met olijven* apart bij.

 
         

Meer inspiratie