Siciliaans gehakt met spaghetti, courgette en wortel

Siciliaans gehakt met spaghetti, courgette en wortel

Lekker recept met gehakt in een pastasaus. De pastasaus wordt op smaak gebracht met verse basilicum en peterselie en smaakt uitstekend met spaghetti, courgette en wortel. Bertolli heeft zich met dit gerecht laten inspireren door de Siciliaanse keuken.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 1 kleine courgette
  • 100 g winterwortel
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 300 g rundergehakt
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Basilico à 500 g
  • Serving Size 3

    Amount per serving

    • Energie 824
    • Eiwitten 35.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 98.5g
    • Carbohydrate excl. fibre 92.2g
    • Sugar 20.4g
    • Fibre 6.3g
    • Fat 32.8g
    • Saturated Fat 9.4g
    • Unsaturated Fat 20.5g
    • Monounsaturated Fat 17.5g
    • Polyunsaturated Fat 2.1g
    • Trans Fat 0.5g
    • Cholesterol 53mg
    • Sodium 711mg
    • Salt 1.78g
    • Calcium 5%
    • Iron 21%
    • Potassium 21%
    • Vitamin C 26%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af. Snijd of schaaf (met een schaaf of dunschiller) de courgette in lange dunne plakken en de wortel in dunne plakjes. Pel en snijd de knoflook in vieren.

  2. Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan of wok. Bak de knoflook, wortel en het gehakt 3 minuten op matig vuur. Voeg de courgette toe en bak 2 minuten mee. Voeg de pastasaus toe en breng aan de kook.

  3. Schep de spaghetti door de saus en warm alles nog 3 minuten door. Verdeel de spaghetti over 3 warme diepe borden.

 
         

Meer inspiratie