Siciliaanse cannoli

Siciliaanse cannoli

Siciliaanse cannoli

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 500 g ricotta kaas
  • 150 g suiker
  • 100 g kleine stukjes gekonfijt fruit
  • 80 g chocolade hagelslag (of fijngehakte chocolade)
  • 20 cannellonirolletjes (zoete koekrolletjes)
  • 2 el poedersuiker
    • Energie 4091
    • Eiwitten 124.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 730.1g
    • Carbohydrate excl. fibre 706.7g
    • Sugar 332.7g
    • Fibre 23.4g
    • Fat 74.8g
    • Saturated Fat 43.9g
    • Unsaturated Fat 23.8g
    • Monounsaturated Fat 19.0g
    • Polyunsaturated Fat 4.8g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 255mg
    • Sodium 552mg
    • Salt 1.37g
    • Calcium 125%
    • Iron 109%
    • Potassium 56%
    • Vitamin C 153%
    • Vitamin A 51%

Bereidingswijze

  1. Boen de sinaasappel schoon onder de koude kraan en rasp de schil met een fijne rasp. Pers een halve sinaasappel uit. Meng in een schaal de ricotta met de geraspte sinaasappelschil, 2 eetlepels sap en 150 g suiker. Roer tot het mengsel zacht en romig is. Voeg het gekonfijte fruit en de chocolade toe. Laat 30 minuten in de koelkast staan.

  2. Vul de canalonirolletjes met behulp van een klein lepeltje (of spuitzak) met het ricottamengsel of schep het op de kletskoppen. Leg de rolletjes op bordjes en bestrooi met poedersuiker.

 
         

Meer inspiratie