Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- 600 g broccoli
- 400 g kipfilet
- 1 citroen
- 6 lente-uitjes
- 2 el Bertolli olijfolie classico
- 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese à 600 g
Bereidingswijze
-
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook deze in ruim kokend water met wat zout in ca. 8 min. beetgaar en giet af.
-
Snijd de kipfilet in stukjes. Was de citroen, rasp de schil en meng de rasp met de kip. Snijd de lente-uitjes in ringen, snijd het donkere groen fijn. Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan of wok. Bak de kip op matig vuur goudbruin en gaar. Voeg de ringetjes lente-ui toe en bak 2 min. mee.
-
Roer de pastasaus erdoor en breng aan de kook. Schep de broccoli door de saus en warm kort mee. Verdeel de spaghetti over 4 diepe warme borden, schep de kip met saus erover en bestrooi met het fijngesneden groen van de lente-ui.
Meer inspiratie
-
Aspergesalade met garnalen en sinaasappel
Heerlijke frisse en zomerse aspergesalade met garnalen en sinaasappel. Met een fijne twist door de amandelen en gamba's. Extra lekker en gezond.
-
Kalfs- en tomaatspiesjes
Recept kalfsvlees en tomaatspiesjes gemaakt van mails kalfsvlees en cherrytomaatjes en geserveerd met een frisse salade met een dressing op basis van Bertolli extra vergine olijfolie originale. Bereid de spiesjes ook eens op de BBQ!
-
Zeebaarsfilet met prei
Deze zeebaarsfilet met prei is een verrukkelijk visgerecht. Sublieme combinatie van vis met groenten en extra vol van smaak door de sinaasappelschil en de witte wijn. Heerlijk zomers hoofdgerecht voor 4 personen.
-
Tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas
Verrukkelijk tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas. Deze salade met tonijn is een geweldige combinatie van veldsla met tonijn, tomaatjes, witte bonen en bieslook. Verse witte boontjes, of verse Italiaanse Borlottibonen, zijn in dit gerecht natuurlijk het lekkerst.
-
Jagersbiefstuk met paddenstoelen
Heerlijke Italiaanse jagersbiefstuk met paddenstoelen. Eenvoudig biefstuk rosé bakken in de Bertolli olijfolie. Extra lekker met gebakken aardappelen en een Italiaanse salade.
-
Kalfsrolletjes met ham en champignons
Kalfsrolletjes met ham en champignons maak je eenvoudig en snel met dit recept en Bertolli Pastasaus Romig. Bertolli Pastasaus Cremosa is geïnspireerd op Lambardia en heeft hierdoor een romige, zoetige smaak. De kalfsrolletjes lijken heel erg op rollade en ogen daardoor erg feestelijk.
-
Penne met tomatensaus en geroosterde broccoli
Deze heerlijke penne met tomatensaus en geroosterde broccoli staat in een half uurtje op tafel. Kinderen zijn dol op dit gezonde pasta gerecht. Waan je even in Italie met dit verrukkelijke recept gemaakt met Bertolli Pastasaus Pecorinokaas & Knoflook en Bertolli Pasta Penne Rigate.
-
Groene lasagne met pittige gehaktsaus
Heerlijke groene lasagne met Bertolli Pastasaus Piccante. Boordevol gezonde ingredienten zoals bladspinazie, paprika, ui, courgette, rundergehakt en knoflook. Heerlijke lasagne uit de Italiaanse keuken voor 4 personen.