Spaghetti Calabrese met citroenkip en broccoli

Spaghetti Calabrese met citroenkip en broccoli

Spaghetti Calabrese met citroenkip en broccoli

Voorbereidings tijd

15 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 600 g broccoli
  • 400 g kipfilet
  • 1 citroen
  • 6 lente-uitjes
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese à 600 g
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 649
    • Eiwitten 41.4g
    • Carbohydrate incl. fibre 95.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 86.6g
    • Sugar 14.7g
    • Fibre 8.5g
    • Fat 11.8g
    • Saturated Fat 2.0g
    • Unsaturated Fat 8.4g
    • Monounsaturated Fat 5.7g
    • Polyunsaturated Fat 1.9g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Sodium 624mg
    • Salt 1.56g
    • Calcium 8%
    • Iron 16%
    • Potassium 26%
    • Vitamin C 97%
    • Vitamin A 4%

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook deze in ruim kokend water met wat zout in ca. 8 min. beetgaar en giet af.

  2. Snijd de kipfilet in stukjes. Was de citroen, rasp de schil en meng de rasp met de kip. Snijd de lente-uitjes in ringen, snijd het donkere groen fijn. Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan of wok. Bak de kip op matig vuur goudbruin en gaar. Voeg de ringetjes lente-ui toe en bak 2 min. mee.

  3. Roer de pastasaus erdoor en breng aan de kook. Schep de broccoli door de saus en warm kort mee. Verdeel de spaghetti over 4 diepe warme borden, schep de kip met saus erover en bestrooi met het fijngesneden groen van de lente-ui.

 
         

Meer inspiratie