Spaghetti di mare

Spaghetti di mare

Spaghetti di mare

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 3 uien
  • 2 takje peterselie
  • 4 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 el tomatenpuree
  • 0.5 l passata
  • 1 kg panklare mosselen
  • 1 tl chilipeper
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 805
    • Eiwitten 55.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 90.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 83.7g
    • Sugar 13.1g
    • Fibre 6.4g
    • Fat 24.4g
    • Saturated Fat 4.9g
    • Unsaturated Fat 17.3g
    • Monounsaturated Fat 12.9g
    • Polyunsaturated Fat 4.4g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 122mg
    • Sodium 1509mg
    • Salt 3.77g
    • Calcium 24%
    • Iron 67%
    • Potassium 37%
    • Vitamin C 14%
    • Vitamin A 17%

Bereidingswijze

  1. Was en verwijder eventueel wijd openstaande en kapotte mosselen. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de uien en snijd ze klein. Hak de peterselie fijn. Verhit de Bertolli olijfolie in een diepe pan en bak hierin de ui 4 minuten op een laag vuur. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg de passata (gezeefde tomaten) toe en kook de saus 5 minuten.

  2. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de mosselen aan de saus toe en laat ze met het deksel op de pan in een paar minuten gaar worden, de schelpen zijn dan open. Schep de spaghetti door de warme saus met mosselen. Verdeel over 4 borden en bestrooi met wat chilipeper en peterselie.

 
         

Meer inspiratie