Spaghetti met aubergine in tomaten saus met knoflook

Spaghetti met aubergine in tomaten saus met knoflook

Maak nu zelf zo'n overheerlijke spaghetti gerecht met aubergine. Door de Bertolli knoflook pastasaus te gebruiken als basis is zelf tomatensaus niet nodig en staat het gerecht in 20 minuten op tafel. Van zo'n lekkere Italiaanse pasta zullen de kinderen ook smikkelen.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 350 g Bertolli Pasta Spaghetti
  • 1 rode ui
  • 1 aubergine
  • 6 blaadjes basilicum
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Aglio à 500 g
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 50 g pijnboompitten
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 536
    • Eiwitten 19.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 91.8g
    • Carbohydrate excl. fibre 83.2g
    • Sugar 19.5g
    • Fibre 8.5g
    • Fat 12.9g
    • Saturated Fat 1.6g
    • Unsaturated Fat 10.4g
    • Monounsaturated Fat 5.0g
    • Polyunsaturated Fat 3.2g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Sodium 462mg
    • Salt 1.15g
    • Calcium 17%
    • Iron 28%
    • Potassium 15%
    • Vitamin C 48%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de ui. Snijd de aubergine in stukjes en hak de basilicum fijn.

  2. Verwarm de Bertolli olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin eerst de ui, voeg vervolgens de aubergine toe en schep dit even om. Doe nu de Bertolli pastasaus Aglio erbij en laat de saus 8 á 10 minuten zachtjes stoven.

  3. Roer tot slot de pijnboompitjes en de basilicum door de saus, verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erop.

 
         

Meer inspiratie