Spaghetti met Kruidige Pomodorino

Spaghetti met Kruidige Pomodorino

Spaghetti met Kruidige Pomodorino

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl suiker
  • 500 g mini pruimtomaten
  • 100 ml rode wijn
  • 2 takjes basilicum
  • 5 el water
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 438
    • Eiwitten 14.7g
    • Carbohydrate incl. fibre 86.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 80.5g
    • Sugar 10.9g
    • Fibre 5.5g
    • Fat 1.8g
    • Saturated Fat 0.3g
    • Unsaturated Fat 0.9g
    • Monounsaturated Fat 0.2g
    • Polyunsaturated Fat 0.7g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Sodium 37mg
    • Salt 0.09g
    • Calcium 5%
    • Iron 12%
    • Potassium 19%
    • Vitamin C 31%
    • Vitamin A 19%

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Pel en snijd de ui en de knoflook heel fijn.

  2. Verhit de vloeibare margarine in een hapjes- of koekenpan en bak de ui en knoflook 4 minuten op een laag vuur. Zet het vuur hoog, voeg de tomatenpuree en de suiker toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg de tomaatjes, 2 theelepels grof gemalen peper en 1/2 theelepel zout toe en bak 3 minuten. Voeg de wijn toe, wacht tot die voor de helft is verdampt.

  3. Zet het vuur laag en laat de tomaatjes in ca. 10 minuten zacht en gaar worden. Roer zo nu en dan voorzichtig om. Voeg als het mengsel te droog wordt een scheutje water toe. Haal vlak voordat het gerecht klaar is de blaadjes basilicum van de takjes. Scheur ze in stukjes.

  4. Meng de spaghetti met het tomatenmengsel. Verdeel over 4 borden en strooi de basilicum erover.

 
         

Meer inspiratie