Tagliatelle met zongedroogde tomatensaus, gehakt en prei

Tagliatelle met zongedroogde tomatensaus, gehakt en prei

Een zalig recept voor de tagliatelle met zongedroogde tomatensaus van Bertolli, gehakt en preireepjes.

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 200 g tagliatelle
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 150 g rundergehakt
  • 1 Bertolli Pastasaus in pot Siciliana à 400 g
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • Serving Size 2

    Amount per serving

    • Energie 886
    • Eiwitten 29.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 91.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 84.9g
    • Sugar 15.2g
    • Fibre 6.1g
    • Fat 46.2g
    • Saturated Fat 10.1g
    • Unsaturated Fat 33.2g
    • Monounsaturated Fat 20.5g
    • Polyunsaturated Fat 1.9g
    • Trans Fat 0.4g
    • Cholesterol 40mg
    • Sodium 923mg
    • Salt 2.30g
    • Calcium 1%
    • Iron 9%
    • Potassium 8%
    • Vitamin C 12%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Was en halveer de prei in de lengte en snijd de helften in lange smalle reepjes. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de preireepjes de laatste 4 minuten mee. Giet het mengsel af.

  2. Verhit de Bertolli olijfolie ondertussen in een ruime koekenpan. Bak hierin het rundergehakt ca. 5 minuten tot het een beetje bruin begint te worden. Roer geregeld met een vork of spatel, zodat het gehakt in kleine stukjes wordt verdeeld. Roer er wat zout en peper door.

  3. Voeg de Bertolli pastasaus Siciliana toe en kook de saus 5 minuten op een matig vuur. Meng de tagliatelle en prei met de saus. Verdeel de pasta over 2 warme diepe borden. Strooi er naar smaak (grof gemalen) zwarte peper over.

 
         

Meer inspiratie