Tortelloni met groene asperges, Parmezaanse kaas en basilicum

Tortelloni met groene asperges, Parmezaanse kaas en basilicum

Tortelloni met groene asperges, Parmezaanse kaas en basilicum

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 300 g groene asperges
  • 2 rode uien
  • 250 g tortelloni
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Formaggi e Basilico 460g
  • 2 el grof gehakte peterselie
  • 50 g dun geschaafde vegetarische Parmezaanse kaas
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 417
    • Eiwitten 17.2g
    • Carbohydrate incl. fibre 49.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 44.7g
    • Sugar 12.1g
    • Fibre 4.6g
    • Fat 17.8g
    • Saturated Fat 6.7g
    • Unsaturated Fat 9.9g
    • Monounsaturated Fat 7.0g
    • Polyunsaturated Fat 1.0g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 40mg
    • Sodium 829mg
    • Salt 2.07g
    • Calcium 25%
    • Iron 11%
    • Potassium 9%
    • Vitamin C 47%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Snijd een klein stukje (ca. 1½ cm) van de stugge onderkant van de asperges af en snijd de asperges in schuine stukjes. Pel en snijd de uien in reepjes.

  2. Kook de Tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

  3. Verhit ondertussen de olijfolie in een ruime hapjespan. Bak hierin de ui en de asperges 5 minuten op een matig vuur. Voeg de Bertolli Pastasaus Formaggi e Basilico toe en verwarm deze al roerende op een hoog vuur. Schep de tortelloni erdoor.

  4. Verdeel de tortelloni met asperges over 4 diepe borden. Strooi de peterselie en de Parmezaanse kaas erover.

Tortelloni is een iets grotere variant van tortellini.

Meer inspiratie