Winterse frittata met paprika, aardappels en pesto

Winterse frittata met paprika, aardappels en pesto

Een zalige winterse fritata met paprika, aardappels en de zalige pesto Verde van Bertolli met een heerlijke authentieke smaak.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 4 Roseval aardappels
  • 1 grote rode ui
  • 0.5 rode paprika
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 6 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 150 g gewassen verse spinazie
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 4 eieren
  • 2 el Bertolli Pesto Verde
  • Serving Size 6

    Amount per serving

    • Energie 472
    • Eiwitten 27.4g
    • Carbohydrate incl. fibre 28.8g
    • Carbohydrate excl. fibre 25.8g
    • Sugar 4.9g
    • Fibre 3.0g
    • Fat 27.7g
    • Saturated Fat 10.5g
    • Unsaturated Fat 15.3g
    • Monounsaturated Fat 10.7g
    • Polyunsaturated Fat 2.7g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 196mg
    • Sodium 699mg
    • Salt 1.75g
    • Calcium 22%
    • Iron 12%
    • Potassium 26%
    • Vitamin C 49%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill voor tot 200 °C. Was de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de rode ui in ringen, de paprika in blokjes en de mozzarella in plakken. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn.

  2. Bak in een pan met antiaanbaklaag de plakjes ontbijtspek knapperig. Haal het spek uit de pan en breek het in stukjes.

  3. Schenk de olijfolie in de pan van het spek en bak hierin de aardappelschijfjes met de paprika, de ui en de rozemarijn. Voeg wat zout en peper toe. Plaats het deksel op de pan en bak de groenten 10 minuten op matig vuur tot ze bijna gaar zijn.

  4. Voeg de spinazie en de knoflook toe, draai het vuur hoger en roerbak alles in enkele minuten gaar.

  5. Klop ondertussen de eieren met de Bertolli pesto Verde los en schenk dit over de groenten in de pan. Strooi de uitgebakken spek erover en beleg de omelet tot slot met de plakjes mozzarella. Zet de pan zo nog ongeveer 7 minuten onder de hete grill tot het ei gestold is en de mozzarella gegratineerd.

  6. Snijd de frittata in punten en serveer het gerecht.

 
         

Meer inspiratie