Zalmcarpaccio met tomaat en ui

Zalmcarpaccio met tomaat en ui

Deze zalmcarpaccio met tomaat en ui is een heerlijke variant op de wereldberoemde carpaccio van runderlende en wordt gemaakt van gerookte zalm. Op smaak gebracht met anijszaad, tomaat, kappertjes, citroensap en olijfolie zet je een verrassend visgerecht op tafel.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
  • 1 el citroensap
  • 0,25 tl anijszaad
  • 1 kleine zoete ui
  • 300 g dun gesneden gerookte zalm
  • 1 tomaat
  • 1 el kappertjes
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 212
    • Eiwitten 16.7g
    • Carbohydrate incl. fibre 2.8g
    • Carbohydrate excl. fibre 2.2g
    • Sugar 1.6g
    • Fibre 0.6g
    • Fat 15.1g
    • Saturated Fat 2.8g
    • Unsaturated Fat 11.4g
    • Monounsaturated Fat 9.0g
    • Polyunsaturated Fat 2.4g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 39mg
    • Sodium 1055mg
    • Salt 2.64g
    • Calcium 1%
    • Iron 2%
    • Potassium 13%
    • Vitamin C 11%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Roer de olijfolie extra vergine met het citroensap, de anijs en zout naar smaak tot een dressing. Pel en snipper de ui, snijd de tomaat in stukjes.

  2. Leg de dungesneden gerookte zalm op een schaal, verdeel de ui, tomaat en kappertjes erop en schenk de dressing erover. Maal er nog wat zwarte peper boven en serveer direct.

 
         

Meer inspiratie